Viering 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden

30-11-2013

Op deze datum, precies 200 jaar geleden, kwam Koning Willem I aan op het strand van Scheveningen. Omdat daarmee het Koninkrijk der Nederlanden is begonnen wordt daar de komende twee jaar in het hele land bij stil gestaan. En om de start van deze viering de vieren werd de landing van Koning Willem I nagespeeld op het strand van Scheveningen. 's Middags was de officiële start in de Ridderzaal en 's avonds was er een Koninkrijksconcert in het Circustheater.
Bij deze evenementen waren de hele dag Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima aanwezig. En 's avonds waren er maar liefst 21 leden van de Koninklijke familie aanwezig.

Ik ben deze dag naar Scheveningen/Den Haag gegaan om foto's te maken. 's Ochtends waren Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima aanwezig bij het naspelen van de landing van Koning Willem I. 's Middags waren Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven, Prinsen Beatrix, Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima aanwezig bij de officiële start in de Ridderzaal. En 's Avonds waren er 21 leden van de koninklijke familie aanwezig.

(Als je op de foto's klikt zie je een grotere weergave)

Naspelen 'Landing Koning Willem I':

Foto's van de landing van Koning Willem I en aansluitend een demonstratie van de koninklijke Marine:

Marineschepen in de Noordzee:


Naspelen 'Landing Koning Willem I':

 
Koning Willem I op weg naar Den Haag:


Demonstratie Koninklijke Marine:


 
 
 

Willem-Alexander en Maxima staan op de tribune:

Vertrek Willem-Alexander en Maxima:Officiële start viering '200 jaar Koninkrijk der Nederlanden':
Ik was niet aanwezig bij de aankomst maar wel bij het vertrek. In de Ridderzaal was Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven aanwezig, hij ging weg via een aparte zijuitgang. Verder was Prinses Beatrix, Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima aanwezig. Zij vertrokken via de hoofdingang.

Pieter van Vollenhoven:Willem-Alexander en Maxima vertrekken:Ze worden uitgezwaaid door onder andere Premier Rutte en Beatrix:

Dan vertrekt ook Beatrix:
Koninkrijksconcert in het Circustheater:
's Avonds was het Koninkrijksconcert. Omdat het al donker was en ik tegenover de fotografen stond heb ik geen goede foto's kunnen maken. Ze zijn vaak overbelicht en de 'royals' staan vaak met de rug naar ons toe. Toch staan  hier de beste foto's die ik had.

Als eerste kwam Beatrix aan:Vervolgens arriveerde er een busje waar de andere 'royals' uitkwamen. Hier Pieter van Vollenhoven en Margriet:


Irene samen met Jaime en Viktória

Carlos en Annemarie:


Christina samen met Tjalling en Margarita:
Constantijn en Laurentien:
Maurits en Marilène:Floris en Aimée:
Pieter-Christiaan en Anita:

En als laatste arriveerde ket Koningspaar:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten