Opening Rotterdam Centraal door Koning Willem-Alexander

Op 13 maart 2014 was het zover, de officiële opening van het Centraal Station in Rotterdam door Koning Willem-Alexander. 

Willem-Alexander kwam aan in de hal van het station en de opening begon door verschillende toespraken. Vervolgens ging een orkest spelen en er kwamen dansers, één van die dansers had een scherm in zijn hand. Willem-Alexander werd naar voren gehaald en hij moest zijn hand op het scherm drukken, toen werd het station officieel geopend. 
Vervolgens kreeg Willem-Alexander een rondleiding over het station. Het was inmiddels al erg druk en er liepen ook veel mensen op het station dus ze liepen allemaal achter Willem-Alexander aan. Hij liep onder de sporen door en liet zich af en toe informeren door werknemers van het station. Hij liep ook een perron op en ging via de loopbrug weer terug naar de hal, daar begaf hij zich nog onder de genodigden. Hierna liep hij nog door de hal naar de auto en vertrok weer.

Ik was hier ook bij, het was heel erg druk maar ik heb goede foto's kunnen maken. Ook heb ik hem goed kunnen volgen tijdens de rondleiding, wat erg leuk was omdat je de Koning niet alleen aan ziet komen en weer ziet vertrekken maar nu kon je ook goed zien hoe hij bezig was. 
TIP: Als je op de foto's klikt worden ze groter:

Koning Willem-Alexander komt het station binnen:
 

Burgemeester Aboutaleb houd een toespraak:

Willem-Alexander komt naar voren om het station officieel te openen:

Willem-Alexander krijgt een rondleiding en gaat door het publiek lopen:

Willem-Alexander loopt op een perron, hier was het niet zo druk:


De rondleiding gaat via de loopbrug over de sporen:


Ze lopen weer naar beneden:

Er wordt iets uitgelegd:


Willem-Alexander krijgt uitleg:

De rondleiding is bijna afgelopen, ze lopen weer terug naar de hal:


De Koning vertrekt weer:


1 opmerking:

  1. Zo te zien heb je hem echt van heel dichtbij gezien, gaaf. Mooie foto's ook!

    BeantwoordenVerwijderen